Javítóvizsga

Időpontok:

korrepetálás 2020.08.24. 8. órától

vizsga 2020.08.26. 8. órától

 

Beosztás a későbbiekben

 

Tételsorok

 

Informatika (ITL)

 

Német (BA)

 

Matematika (LM)

 

Matematika (SZJ)

 

Magyar nyelv és irodalom (VSZÉ)

 

Magyar nyelv és irodalom (BZS)

 

Történelem (IP)

Suli kezdés óta eltelt idő
7 7
1 1
0 0
nap
2 2
0 0
óra
2 2
1 1
perc
3 3
1 1
mperc

Vállakozzunk akadémia

A „Vállalkozzunk? Vetélkedő”-re 5 fős tetszőleges összetételű tanulókból álló középiskolai csapatok jelentkeztek. A Boros Sámuel Szakközépiskolából kettő csapat jelentkezett a megméretetésre a 13. pénzügyi-számviteli osztályból Noé Bárkája Kft. és Vénusz Wellnes Kft. csapatnévvel.

 

 

 

Noé Bárkája Kft tagjai:

  • Boros Anikó
  • Horváth Bea
  • Nagy Nikoletta
  • Polyák Zsuzsanna
  • Somogyi Imre

 

Vénusz Wellnes Kft tagjai:

  • Fehér Zorka
  • Kardos Zoé
  • Szeleczkei Dóra
  • Szeleczkei Edit
  • Tapodi Anikó

 

 

A vetélkedő első része interneten keresztül került lebonyolításra kettő fordulóban. Az 1. forduló feladatlapját február 5-ig kellett elkészíteni, még a 2. forduló feladatait április 5-ig. A versenykiírásban a diákoknak egy képzeletbeli vállalkozás megvalósítását kellett megtervezni. A cégalapításához elméletben kaptak 20 millió forintot, melyet egy maximum 100 m2 alapterületű kiskereskedelmi (üzlet) vagy vendéglátó (étterem, cukrászda, stb.) egység létrehozására kell fordítani. A Noé Bárkája Kft. kisállat kereskedés megvalósításában gondolkozott még Vénusz Wellnesz Kft. egy szabadidő és sportközpont létrehozásában. Az elkészített üzleti tervek alapján a mindkét vállalkozás bejutott a szolnoki döntőbe, amely április 23-án került megrendezésre Szolnoki Főiskola újonnan épített Campusában. A döntőben 3 feladat várta diákokat, egyrészről az elképzelt vállalkozást kellett kialakítani, berendezni egy teremben, másrészről szakmai tudásukról kellett számot adniuk a diákoknak. Sok munka előzte meg ezt a pénteki napot, mivel a csapat tagjai itthon elkészítették a háttér dekorációkat, szóróanyagokat, katalógust, … . A tanulók a megvalósításban nagyon kreatívak voltak pl.: origami hajtogatással készítették el kisállat kereskedés termékeit. Az elméleti kérdésekben is nagyon jól szerepeltek diákjaink a kérdések pénzügy, vállalkozás, marketing reklám témakörökből voltak.

Az eredményhirdetésre nap végén került sor, ahol kiderült, hogy a Noé Bárkája Kft. első helyen még a Vénusz Wellnes Kft. második helyen végzett. A csapatoknak Székely Péter a Szolnoki Főiskola rektora gratulált és adta át az okleveleket ill. a tárgy jutalmakat.

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2010. május 1.

Mihály István

Ügyfélszolgálat

 

Email: iskola@boros.sulinet.hu

 

Tel.: +36 70 670 3385 24/24 elérhetőség, de minimum 8-20 óráig

 

Nyári ügyelet

 Minden szerdán 08:00-12:00

Belépés

Pályázatok  
 
  
HEFOP 3.1.3 
 
Phare Projekt 
 
Nemzeti Fejlesztési Terv