Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program 2018

 

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az Európai Szociális Alap támogatásával 2017. június 1-jén elindította az „Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” (EFOP-1.10.1-VEKOP-16-2016-0001) elnevezésű projektet.

 

A projekt célja, hogy javuljon az egészségügyi ellátás színvonala és csökkenjen az egészségügyi szolgáltatók működését veszélyeztető nagymértékű humánerőforrás hiány jól képzett egészségügyi szakdolgozók révén, a magyar lakosság egészségügyi állapotának javítása érdekében. Mindemellett feladata, hogy vonzóbbá tegye a pályaválasztó fiatalok számára a széles szakképesítési választékot nyújtó egészségügyi pályát. Továbbá segítse elő az egészségügyi szolgáltatók számára az előírt minimumfeltételeknek való megfelelést a szakmailag megfelelően felkészült humánerőforrás utánpótlás biztosításával, és az iskolai rendszerű nappali képzésben résztvevő tanulók részére kialakított ösztöndíjrendszer révén javítsa az egészségügyi szakdolgozók utánpótlását. A projekt az egészségügyi szakdolgozók utánpótlásának biztosítása révén a jobb betegellátás nyújtásával, a betegbiztonság növelésével egészségesebb, munkaképesebb társadalom építéséhez járul hozzá.

 

A program az ösztöndíj rendszer bevezetése révén kívánja vonzóbbá tenni az egészségügyi hivatást a pályaválasztó fiatalok számára, továbbá mentori támogatással szándékozik elősegíteni a tanulók szakképzési rendszerben maradását és tanulmányaik sikeres befejezését, ezzel hozzájárulva az egészségügy területén fennálló nagymértékű humánerőforrás hiány középtávú csökkentéséhez.

 

A program megvalósítása érdekében iskolánk együttműködési megállapodást kötött az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal, mely alapján az intézményünkben nappali szakképző tagozaton egészségügyi képzésben részt vevő tanulóink is részesülhetnek a támogatásban.

 

Bővebb információ az alábbi linken:

https://apololeszek.aeek.hu/

Belépés

Pályázatok  
 
  
HEFOP 3.1.3 
 
Phare Projekt 
 
Nemzeti Fejlesztési Terv