Suli kezdés óta eltelt idő
1 1
8 8
nap
1 1
3 3
óra
1 1
2 2
perc
4 4
3 3
mperc

TÁMOP-2.2.5.1-12/1 pályázatunkról

Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.

 

A TÁMOP-2.2.5 projekt a pályázó szakképző iskoláknak támogatást nyújt az új típusú szakképzés elindításához, a bevezetés feltételeként meghatározott dokumentumok elkészítéséhez.

A szakképzési törvény 2013. szeptember 1-jétől az iskolai rendszerű képzésben kötelezően előírja az új típusú, általánosan hároméves szakiskolai és az ágazati szakközépiskolai szakképzés bevezetését. Az új típusú szakképzési rendszerre történő „átállás” a fenti célok teljesülését segíti.

Jelen pályázati konstrukció

„A” komponense keretében az új típusú szakképzés egy tanévvel korábbi bevezetését támogatja, a 2013/2014. tanévi kötelező bevezetés előkészítését vállaló, innovációra kész szakképző intézmények részesülhetnek támogatásban, a törvény bevezetéséből adódó új feladatok magas színvonalú teljesítése, a fejlesztések elindítása, a korszerű képzési struktúra mielőbbi stabilizálása és a megújult képzési tartalmak hatékony disszeminációja érdekében.

Iskolánk pályázatában vállalta azt, hogy egy évvel korábban bevezeti az új típusú Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképzést, így az ide járó diákjaink 2014. júniusában a legkorszerűbb, a munkaerő-piac igényeihez igazodó, emelt szintű szakképző bizonyítvánnyal végeznek, és léphetnek ki a munkapiacra.

Örömmel értesültünk arra, hogy pályázatunk nyert, így a már szeptemberben megkezdett előzetes igényfelmérés, előkészítő tevékenység folytatódik ebben a tanévben, amelyben

  • kidolgozzuk az új típusú szakképzés szakmai programját,
  • érdekes tanulmányi programokat, rendezvényeket szervezünk tanulóinknak,
  • és a kialakult jó gyakorlatot átadjuk más szakképző intézményeknek.

Iskolánk képzési kínálatának megújításában, a folyamatos innováció megvalósításában nyújt segítséget számunkra a fenti pályázat.

 

Somosné Puskás Krisztina

projektmenedzser

Havi beszámolók

 

Rendezvényeink:

  

nyitórendezvény beszámoló elégedettségmérése médiamegjelenés
elégedettségmérés feldolgozása  
szakmai kirándulás beszámoló elégedettségmérése  
elégedettségmérés feldolgozása  
bemutató órák
órák anyagai
médiamegjelenés
pályaválasztási rendezvény médiamegjelenés
Piládé    

 

 

 

Belépés

Pályázatok


  
 
  
HEFOP 3.1.3 
 
Phare Projekt 
 
Nemzeti Fejlesztési Terv

 

Copyright © KiEn 2014. 

All Rights Reserved (weberver)